You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

TRUMAN® 5SG

İNSEKTİSİT

Doğal olarak oluşan toprak bakterisi Streptomyces avermitilis'ten izole edilmiştir. Emamectin, doğal avermectin B1a ve B1b'nin bir karışımı olan abamectin olarak da bilinen avermectin B1'den elde edilir.
Tarım arazilerinde sebze ve pamukta, böcek larvalarını; ayrıca balık çiftliklerinde parazitleri kontrol etmek için kullanılır.
Bu ürün kontak ve translaminar etkiye sahiptir. Yaprak dokularına nüfuz eder ve yaprak içinde bir rezervuar oluşturur.
Etki mekanizması; Kas kasılmasını inhibe ederek, GABA ve H-Glutamat reseptör bölgelerinde hedef zararlıların kası üzerinde sürekli bir klor iyonu akışına neden olur.

ÜRÜN ADI : TRUMAN®5 SG
GRUP : 6
TANIM : İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI)
ETKİN MADDE : %5 Emamectin Benzoate
AMBALAJ : 100 Gr, 350 Gr, 400 Gr, 800 Gr
  • KARIŞABİLİRLİK DURUMU
  • TRUMAN 5 SG, Büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemeleri yapılması tavsiye edilir.
  • DEPOLAMA DURUMU
  • Normal (serin ve kuru) şartlarda orijinal ambalajında açılmadan depolandığında 2 yıl süre ile bitki koruma ürününün fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde hoşgörü (tolerans) sınırları dışında bir değişiklik olmaz.
  • FİRMA BEYANI
  • Ürünün normal depolama şartlarında saklanması ve açılmamış, orijinal ambalajında satılması şartı ile kalitesini garanti ettiğimizi, hatalı depolama veya hatalı uygulama ve tavsiyelere uymadaki eksiklik sonucu oluşacak zarar için sorumluluk kabul etmeyeceğimizi beyan ederiz.
  • GENEL ZEHİRLENME BELİRTİLERİ
  • Genel zehirlenme belirtileri görülebilir.
  • İLK YARDIM ÖNLEMLERİ
  • Göz teması: Varsa kontak lensleri çıkarın. Gözle temas durumunda, acil olarak en az 15 dakika süreyle akan temiz bol su ile yıkayın. Acil tıbbi yardım alın.
    Cilt teması: Ürünle bulaşmış giysileri çıkarın. Hemen bol su ile yıkayınız. Cilt tahrişi devam ederse doktora başvurunuz. Tekrar kullanmadan önce kirlenmiş giysilerinizi yıkayınız.
    Soluma: Temiz havaya çıkınız. Solunum düzensiz veya durmuş ise yapay solunum yaptırınız. Hastayı sıcak tutun ve dinlenmesini sağlayın. Hemen tıbbi yardım alın.
    Yutma: Eğer yutulduysa hemen doktora başvurun ve kap veya etiketi doktora gösterin. Kusturmaya çalışmayın.
  • ANTİDOTU VE TEDAVİSİ
  • Bu malzemenin hayvanlarda GABA aktivitesini arttırdığına inanılır. Muhtemelen ilaçlarla (barb,türatlar, benzodiaziphines, valproik asit), potansiyel olarak toksik meçtin maruz kalmış olan hastalarda GABA faaliyet artmasını önlemek için akıllıca olacaktır.
    Toksisite, kimyasal emicilerin (örn. Aktif kömür) erken uygulanmasıyla minimize edilebilir. Eğer maruz kalma şiddetli derecede kusmaya neden olmuşsa ortaya çıkan sıvı ve elektrolit dengesizliği ölçülmelidir.
    Sıvı replasman tedavisi ve gerekli diğer destekleyici önlemler klinik belirtiler, semptomlar ve ölçümlerde belirtildiği gibi verilmelidir.
  • KALİBRASYON
  • Uygulama öncesinde ilaçlama makinasının kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli bir alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.
  • UYGULAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ
  • Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra İlaçlama makinasının deposu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayım işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıklarını su kaynaklarına boşaltmayınız.
  • KULLANIRKEN VE DEPOLARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
  • • Sulara bulaştırmayınız, balıklara zehirlidir.
    • Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.
    • Faydalılar uygulamadan 48 saat sonra salınmalıdır.
  • BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
  • Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü, önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinasının deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinanın karıştırıcısı çalışır durumda iken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo su ile tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.
  • BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
  • Biber, Patlıcan ve Hıyar'da pamuk yaprak kurduna karşı: Köşegenler yönünde yürüyerek, 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde zararlı ile mücadele gereklidir. Uygulama larvalar dağılmadan yapıldığında sonuç daha iyi olacağından uygulama zamanına özen gösterilmelidir.
    Domates'te yeşil kurta karşı: Tarlaya köşegenler yönünden girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5'i bulaşık bulunmuş ise uygulama yapılır.
    Bağ salkım güvesine karşı: Salkım güvesi uygulama zamanları tahmin-uyarı sistemine göre belirlenir. Larvasit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp, düşmeye başlamalı etkili sıcaklık toplamı l.dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15 oc ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2.dölde 520 gün-derece 3. Dölde 1047 gün-derece ulaşmalı, asma fenolojisi l.dölde çiçek tomurcuğu, 2.dölde koruk, 3.dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır, ilk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.
    Pamukta yeşilkurta karşı: Rasgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek yeşil kurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3’m lik sıra uzunluğunda ortalama iki larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.
    Pamukta pamuk yaprak kurduna karşı: 10-15 adımda bir bitki olmak üzere toplam 25 bitkinin yaprak, tarak, çiçek ve kozaları kontrol edilir. Bitki başına 0.5 larva veya 25 bitkide 2 yumurta paketi veya 2 yeni açılmış yumurta paketi görüldüğünde uygulamaya karar verilir.
    Karanfilde pamuk yaprak kurduna karşı: Üç metre uzunluğundaki bir sırada S-6 adet larva veya 1 yumurta paketi bulunduğunda mücadeleye geçilmelidir. Mücadeleden iyi bir sonuç alabilmek için , 1-3. Dönem larvalara karşı yapılmalıdır. İleri dönem larvalara karşı yapılan uygulamalardan yeterli sonuç beklenemez.
    Karanfilde yeşil kurt: 100 bitkiden S tanesinin bulaşık olması halinde derhal mücadeleye başlanır.
BİTKİ ADI ZARARLI ORGANİZMA UYGULAMA DOZU SON UYGULAMA İLE
HASAT ARASI SÜRE
Biber (sera)

Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis)

30 g/da Larva 7 gün
Biber (tarla)

Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis)

30 g/da Larva 7 gün
Domates (sera)

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera)

30 g/100 Lt. su Larva 7 gün
Domates (tarla)

Yeşilkurt (Helicoverpa armigera)

30 g/100 Lt. su Larva 7 gün
Bağ*

Salkım güvesi (Lobesia botrana)

25 g /100 Lt. su Larva 7 gün
Hıyar (sera)

Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis)

30 g/100 Lt su Larva 7 gün
Patlıcan (sera)

Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis)

30 g/100 Lt su Larva 7 gün
Pamuk

Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis)
Yeşilkurt (Helicoverpa armigera)

35 g/da, Larva
40 g/da. Larva
7 gün
21 gün
Karanfil (Kesme karanfil)

Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis)

30 g/100 Lt. Su Larva -

Diğer Ürünler